מדענים מהמכון הלאומי הצרפתי לבריאות ומאוניברסיטת סורבון בפריז מצאו שתחליפי סוכר קשורים לסיכון מוגבר לסרטן.
כך דווח במאמר שפורסם בכתב העת PLOS Medicine.
החוקרים ניתחו נתונים על 102,865 מבוגרים צרפתים שהשתתפו במחקר ארוך הטווח NutriNet-Santé מאז 2009.
במהלך המחקר, המשתתפים דיווחו על ההיסטוריה הרפואית שלהם, נתונים סוציו-דמוגרפיים ואקונומיים, תזונה, אורח חיים.
חוקרים ערכו את הנתונים כדי למצוא קשר לסיכון לסרטן.
התברר שמשתתפים שצרכו יותר ממתיקים מלאכותיים היו בסיכון גבוה יותר לסרטן בהשוואה לאלו שלא צרכו אותם (יחס הסיכון היה 1.13).
המלצת החוקרים: לא להתייחס לממתיקים מלאכותיים כאל דברים תמימים.
להזכירכם, ממתיקים מלאכותיים כבר ידועים לנו כגורמי סיכון לבעיות רבות,
מצד שני, ברשותינו הרבה ממתיקים טבעיים, מתוקים ובריאים כאחד.
https://journals.plos.org/plosmedicine/ ... ed.1003950
קשר בין תחליפי סוכר לסרטן
מנהל: יעל טוקצ'ינסקי
-
- הודעות: 3605
- הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
- נתן תודה: 7 פעמים
- קיבל תודה: 369 פעמים
- יצירת קשר:
קשר בין תחליפי סוכר לסרטן
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי ( PhD N.D)
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה"
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"קל להיות בריא"
"יפה, בריאה ולא מורעלת"
"טיפול טבעי מהו?"
ועוד
http://www.yaelclinic.co.il/
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה"
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"קל להיות בריא"
"יפה, בריאה ולא מורעלת"
"טיפול טבעי מהו?"
ועוד
http://www.yaelclinic.co.il/