יש את זה כאן להורדה (אם לא חסום לך)
https://hm-news.co.il/wp-content/upload ... 23_808.mp4
מעניין כי אני שמעתי בדיוק ההיפך
יש מעלות גדולות בענינים האלו אצל החסידים, אבל הליטאים בדרך כלל ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה.
יש מעלות גדולות אצל הליטאים, אבל החרד"לים בד"כ ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה עם עוד פחות סטיגמות...אני פה כתב: ↑26 אפריל 2022, 06:20יש מעלות גדולות בענינים האלו אצל החסידים, אבל הליטאים בדרך כלל ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה.
אתה נוגע בנקודה אחרת ובזה אתה צודק.
לא כתבתי שהדרך הפתוחה טובה יותר לחיים מאושרים, אבל. למשל בחור ליטא לא יקח אשה שמכוערת בעיניו או נמוכה וכדומה. ובחור חסידי פחות יסתכל על זה, כשהוא בן שמונה עשרה ויש לו עדין חמימות מהלמוד והאש החסידית ומסתנוור מכל המסביב זה לא כ"כ מפריע לו רק בתת מודע. אחרי כמה שנים זה יכול להתפוצץ על כל המשתמע מכךא יודעלע כתב: ↑26 אפריל 2022, 08:57יש מעלות גדולות אצל הליטאים, אבל החרד"לים בד"כ ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה עם עוד פחות סטיגמות...אני פה כתב: ↑26 אפריל 2022, 06:20יש מעלות גדולות בענינים האלו אצל החסידים, אבל הליטאים בדרך כלל ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה.
יש הרבה אנשים שחושבים שככל שיהיו יותר "פתוחים" וינסו לבדוק ולזקק יותר את ה"משיכה", בלי "הגבלות" ככה הם יותר יצליחו בחיים ובחיי הנישואין
זה לא רק אצלינו, זה בכל המגזרים, כולל החילוניים ביותר, וזו הסיבה שהם מגיעים למחוזות היותר מטורפים בחיי ה"אהבה"
אבל משום מה לא מצליחים יותר
ולכן השיטה החסידית הכי מוצלחת וכמו שסיימת שצריך לשאול בעדינות וכו'אני פה כתב: ↑26 אפריל 2022, 12:40לא כתבתי שהדרך הפתוחה טובה יותר לחיים מאושרים, אבל. למשל בחור ליטא לא יקח אשה שמכוערת בעיניו או נמוכה וכדומה. ובחור חסידי פחות יסתכל על זה, כשהוא בן שמונה עשרה ויש לו עדין חמימות מהלמוד והאש החסידית ומסתנוור מכל המסביב זה לא כ"כ מפריע לו רק בתת מודע. אחרי כמה שנים זה יכול להתפוצץ על כל המשתמע מכךא יודעלע כתב: ↑26 אפריל 2022, 08:57יש מעלות גדולות אצל הליטאים, אבל החרד"לים בד"כ ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה עם עוד פחות סטיגמות...אני פה כתב: ↑26 אפריל 2022, 06:20יש מעלות גדולות בענינים האלו אצל החסידים, אבל הליטאים בדרך כלל ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה.
יש הרבה אנשים שחושבים שככל שיהיו יותר "פתוחים" וינסו לבדוק ולזקק יותר את ה"משיכה", בלי "הגבלות" ככה הם יותר יצליחו בחיים ובחיי הנישואין
זה לא רק אצלינו, זה בכל המגזרים, כולל החילוניים ביותר, וזו הסיבה שהם מגיעים למחוזות היותר מטורפים בחיי ה"אהבה"
ורק הכרית והרבש"ע יודעים מה הוא עובר. ולכן צריך להדריך בעדינות לשאול את המיועד האם היא מוצאת חן בעיניו באמת ולא דוחה אותו וכו' וכו', כל החיים תלוים בזה.
אני פה כתב: ↑26 אפריל 2022, 12:40
לא כתבתי שהדרך הפתוחה טובה יותר לחיים מאושרים, אבל. למשל בחור ליטא לא יקח אשה שמכוערת בעיניו או נמוכה וכדומה. גם אם היא מגיעה מבית מיוחס +דירה + משרה מכניסה?
ובחור חסידי פחות יסתכל על זה, כשהוא בן שמונה עשרה ויש לו עדין חמימות מהלמוד והאש החסידית ומסתנוור מכל המסביב זה לא כ"כ מפריע לו רק בתת מודע. אחרי כמה שנים זה יכול להתפוצץ על כל המשתמע מכך
ורק הכרית והרבש"ע יודעים מה הוא עובר. ולכן צריך להדריך בעדינות לשאול את המיועד האם היא מוצאת חן בעיניו באמת ולא דוחה אותו וכו' וכו', מסכים
כל החיים תלוים בזה. ?!? איפה האמונה הבסיסית?! לדעתי בלי השקפה יהודית נכונה כמעט בלתי אפשרי לנהל מערכת יחסים תקינה ובזה באמת תלויים כל החיים
כמה שאתה צודק.זעיר שם כתב: ↑26 אפריל 2022, 12:57ולכן השיטה החסידית הכי מוצלחת וכמו שסיימת שצריך לשאול בעדינות וכו'אני פה כתב: ↑26 אפריל 2022, 12:40לא כתבתי שהדרך הפתוחה טובה יותר לחיים מאושרים, אבל. למשל בחור ליטא לא יקח אשה שמכוערת בעיניו או נמוכה וכדומה. ובחור חסידי פחות יסתכל על זה, כשהוא בן שמונה עשרה ויש לו עדין חמימות מהלמוד והאש החסידית ומסתנוור מכל המסביב זה לא כ"כ מפריע לו רק בתת מודע. אחרי כמה שנים זה יכול להתפוצץ על כל המשתמע מכךא יודעלע כתב: ↑26 אפריל 2022, 08:57יש מעלות גדולות אצל הליטאים, אבל החרד"לים בד"כ ניגשים לשידוך בגיל יותר מבוגר ויותר מסתכלים על חיצוניות והתאמה עם עוד פחות סטיגמות...
ורק הכרית והרבש"ע יודעים מה הוא עובר. ולכן צריך להדריך בעדינות לשאול את המיועד האם היא מוצאת חן בעיניו באמת ולא דוחה אותו וכו' וכו', כל החיים תלוים בזה.
לגבי מראה חיצוני לא צריך יותר מפגישה אחת, אחרי הדרכה שיבדוק האם היא מוצאת חן בעיניו, (ולא צריך לשיר לו איזה שיר)
ולגבי מהותה ותכונות נפשה לא יעזור אלף פגישות, יש רק דרך אחת - חיים שלאחרי החתונה.
אבל מה הקשר בין המילים שלך למילים (ולשיר) של ראטה?