קריינא דאיגרתא... אולי כבודו יביא יותר תוכן, נראה לי שכולנו נשמח!
לפי הנראה אינך מרבה לכתוב, חוץ מאם יש לך ניק רגיל חוץ ממנהל.
קריינא דאיגרתא... אולי כבודו יביא יותר תוכן, נראה לי שכולנו נשמח!
יעקב עקיבא כתב: ↑13 ספטמבר 2019, 04:04קריינא דאיגרתא... אולי כבודו יביא יותר תוכן, נראה לי שכולנו נשמח!
לא יודע אם אני בכיוון להביא תוכן, אבל אני יכול להביא רעיונות לפיתוח.
לפי הנראה אינך מרבה לכתוב, חוץ מאם יש לך ניק רגיל חוץ ממנהל.
אני לא נוהג להשתמש בזהויות כפולות. זה הניק שאני כותב בו.
למען האמת, לפני כמה שנים כתבתי כאן אולי 2-3 פוסטים בניק אחר וזה היה כי לא רציתי להציג עמדה מסויימת שתיראה כאילו זה מגיע מצד הנהלת הפורום. אבל היום אני כותב את הכל בשמי.
זה כבר בהליכים...
נוווווו....... מזכיר לי את תוכנית המאה...גאליציאנער כתב: ↑15 ספטמבר 2019, 14:35זה כבר בהליכים...
מתחת לפני השטח...
יעקב עקיבא כתב: ↑20 ספטמבר 2019, 05:10נוווווו....... מזכיר לי את תוכנית המאה...גאליציאנער כתב: ↑15 ספטמבר 2019, 14:35זה כבר בהליכים...
מתחת לפני השטח...
חשבתי שהוא יכין שאלות.מי זה כתב: ↑20 ספטמבר 2019, 07:47יעקב עקיבא כתב: ↑20 ספטמבר 2019, 05:10נוווווו....... מזכיר לי את תוכנית המאה...גאליציאנער כתב: ↑15 ספטמבר 2019, 14:35זה כבר בהליכים...
מתחת לפני השטח...
אני מוכן לשבת לשיחות עכשיו ומיד...
הבעיה בצד הגאליציאני....
יש פה באמת שלעפ גאליצאי אופייני...מי זה כתב: ↑20 ספטמבר 2019, 07:47יעקב עקיבא כתב: ↑20 ספטמבר 2019, 05:10נוווווו....... מזכיר לי את תוכנית המאה...גאליציאנער כתב: ↑15 ספטמבר 2019, 14:35זה כבר בהליכים...
מתחת לפני השטח...
אני מוכן לשבת לשיחות עכשיו ומיד...
הבעיה בצד הגאליציאני....
משראיתי את חששו הגדול של מי זה מהראיון הבעל"ט, עלה בדעתי שכדאי היה אולי אערוך את הריאיון בפרטיות מולו ורק לאחמ"כ אפרסמו בכדי שלא יובך עם שאלות מתקילות שלא ירצה לענות עליהם... וכן הוחלט ברוב קולות למקד את השאלות בסדרה הראשונה רק בעניני הפורום - כבקשתו.מה שפחות שאלות זיהוי
תודה
משקיבלתי מענה שכזה הבנתי מיד שכעת זה הזמן המעולה ביותר לעריכת הראיון, הזדרזתי להכין במהירות את השאלות שאותם רציתי לשאול, ו... שלחתי את השאלות אל מכובדינו הנכבד.כמובן
אני מכין את עצמי
עובר על הקורות חיים
מחדד דעות והשקפות
מכחכח בגרוני ומשפשף את מקלדתי
זהו, מוכן!!!!!!!
- ועכשיו למאזין הבא... שלום ל...
- אה, הלו? הלו? שומעים אותי?
- כן, אנחנו שומעים אותך, מה שמך?
- אמממ, אני בשידור?
- (מאבד את הסבלנות) כן אדוני, אתה בשידור ושומעים אותך, מה שמך?
- אֶה, רציתי להגיד שזה לא בסדר ש..
מאיפה כבודו?
- אני מפה, זאתומרת מהארץ...
טוטוטוטו
עד כאן לע"ע.מי זה כתב:15 ספטמבר 2019, 22:33
השאלות הקשורות לפורום - חלק א':איך באמת הגעתי, שאלה טובה.איך הגעת לפורום ?
היתה אז איזה פרשייה בציבור החרדי שהעירה לי קצת את יצר הסקרנות להשתכשך קצת בבוץ, או לראות לפחות את אלה שמשתכשכים בבוץ, אחרי שהיצר בא על סיפוקו השארתי את זה בצד ושכחתי.
בתחילת השנה הנוכחית קבלתי חשק להירשם ולנסות בזהירות להגיב ולראות איך זה עובד.
ומאז, כמו שאומרים, הכל היסטוריה.
אני נכנס דרך המחשב, ולא דרך הסלולר (אולי חוץ מפעם אחת, גם לא בטוח).מאיפה אתה נכנס לפורום ? זה על חשבון הלימודים ? העבודה ? בבית ?
לא על חשבון שום דבר. ברוך השם, אני יודע לשים גבולות ולהשאיר את זה לשעות הפנאי.
שאלה קצת מורכבת.אתה מרוצה ממנו ?
יש דברים שאני לא כ"כ אוהב בפורום, בעיקר בגלל שהטעם שלי מאד אנין ורגיש (בכל זאת אני בן אדם מיוחד), אבל כמו בחיים אתה יודע לשמוח עם מה שיש לך ולנסות להוציא את המירב מהקיים.
מזל שאתה לא שואל אותי על ניקים נוכחיים...אילו ניקים שהם לא פה היית רוצה שיחזרו לפה ?
בגדול אין לי מישהו מסויים, סה''כ אני לא כ''כ ותיק כאן, אבל מהאשכולות האובססיים בארכיון אני לא יודע אם הייתי שורד כאן עם הניק גדול הדור.
את מושקה אני מוכן לקבל אם הוא מתאים את רמת ואופי השיח לפורום, די מעניין אותי לדעת קצת על קנאביס ועל מה שאנשים חושבים עליו אחרת ממני וממך.
לדעתך, האם חסר משהו בפורום ? מה היה אפשר להוסיף לפה - אם בכלל ?
כאמור, אני מתאים את עצמי לפורום ולא מצפה שהפורום יתאים את עצמו אלי, אבל אם אתה שואל אותי יש בהחלט מקום לשיפור, והניק HaVer הגדיר את זה הכי טוב.אני חושב שהדרך להגיע לזה היא התמקדות חלקית בדברים שהם בתחום הענין של המשתמש הפעיל, בצורה שמעוררת את ענין שאר המשתמשים גם כן.
אתן לך דוגמא, ראיתי שהאסוציאציות איבד קצת פופולאריות בד בבד לעזיבתו של פעזו"ר, אז שינסתי מתניים ופתחתי את אשכול ה-4 מילים.
בהתחלה קצת חששתי, הייתי רגיל לפתוח אשכולי חדשות וכדו', אבל הנה תסכים איתי שהאשכול הזה נמצא בפרונט, קצר וקולע.
כל אחד יש לו נישה מסויימת של מקוריות, כשרון וידע ממנו הוא יכול לתרום לאחרים.
HaVer צודק שבענייני פוליטיקה ונייעס כל אחד יכול היום לעדכן ולפרשן, אה"נ שגם בזה אפשר למצוא נישה (משיב-סקרים, פך שמן-מי מדבר בכלל), אבל יש גם חיים מחוץ לפוליטיקה.
כתבתי פעם איזה תגובה ארוכה בנושא ואני לא מוצא אותה כרגע.
אתה נכנס פעם לפורום 'תורה ודעת' ?![]()
נכון שאתה מרגיש שמה בבית, אבל צריך לדעת גם לקבל אורחים![]()
יש לי שם מספר יפה של תגובות יחסית לניקים אחרים שכנראה מעדיפים ללמוד תורה כמו שלמדו פעם.
אם הייחודיות של חרד"ל טעונה שיפור כדלעיל, ודאי שתורה ודעת.
בסופו של דבר אני לא נכנס לשם כדי למצוא וורטים לשלחן שבת...
לאחרונה פתחתי שני אשכולות שאמורים אולי להיות מקום להודעות מעניינות.
שאלה כואבת שמייסרת אותי כל פעם שניק מתהדר בתמונה חדשה [כמו התמונה היפהפיה של 4000, אם אתה קורא את זה שתדע שאתה מרגיע אותי כל פעם מחדש אחרי התקפת העצבים מהתמונה של ביטחוןלמה אין לך תמונת פרופיל ?], ואין לי תשובה עליה.
חלק גדול מדברי אינם דברי שלי, אלא דברי גדולים וחכמים ממני.אתה חושב שדבריך מתקבלים בין שאר חברי הפורום ?
האם אני מרגיש שאני תורם?
פעם לא היתה לי את הזכות לדעת, אבל מאז שהוסיפו את לחצן התודה אני ממש נרגש מההשפעה הגלובלית שלי.
לגבי דבריי ודעותי האישיות, אני בהחלט מרגיש כאן לפעמים סוג של פלורליסט ושוחר שלום שמסנגר על כל אחד, שונא אלימות גזענות והקצנת מגזריות מכל צד שהוא.
לדוגמא, באשכול של פיניציה, התאכזבתי מרות מהשיח שהתנהל על כשרות העדה החרדית, ויש עוד כמה דוגמאות.
אבל עמוק בלב אני תוהה אם זה מגיע באמת מהגנת המיעוט ושות' או מזה שאני חייב אוטומטית להביע דעה הפוכה.
מה אתם אומרים?
הצלחה וס"ד לכולם.מי זה כתב:19 ספטמבר 2019, 08:40תודה לך שאתה מתפנה לדובב אותי...תודה רבה לך על תשובותיך המפורטות והמחכימות שבוודאי יהנו את הקוראים הנכבדים עד למאוד.
אני עובר על אשכולות ישנים.ועתה נמשיך לחלק ב'.
ברצוני להתמקד בכמה מהדברים שענית בין השורות:
האם אתה עובר לפעמים על אשכולות ישנים ?
אם כן - האם מצאת בהם תוכן ? מאיזה אשכול ישן החכמת הכי הרבה ?
אם לא - אתה חושב שזה פשוט בזבוז זמן ?
מצד אחד אני רואה שהיו תקופות יותר יפות בחיי הפורום, ומאידך יש הרבה אשכולות של שאלה אחת בלבד [אני צריך דחוף את השיר... וכדו'...] וגם הרבה אשכולות נייעס שיצאו מפרופורציות.
אאל"ט בכל עמוד אשכולות ישן בפורום יש פחות מ-5 אשכולות שבאמת מעניינים אותי.
אהבתי את האשכולות שמתמקדים בשיתוף פעולה בין המשתמשים, וכמו האשכול הזה.
היה.בעדינות: יש / היה לך ניק נוסף ?
מדוע אתה קובע שאני לא מביע דעות אישיות?לגבי דיעותך האישיות:
מדוע אכן אתה לא מביע כמעט דיעות אישיות ?
אתה חושש שזה יביא לגילוי השתייכותך הקהילתית ?
ומנין לך שדעותי באמת משקפות את השתייכותי הקהילתית?
לא הרבה.היו הודעות שהיית מעדיף לו הם לא היו נכתבים ?
בעיקר הודעות בהם ציטטתי מקורות תקשורת כללים בלי לציין שזה מגיע בעצם דרך רשימות תפוצה במייל.
לא בשל זכויות יוצרים אלא בגלל הרושם שכביכול המשתמשים כאן גולשים באתרים בעייתיים.
אולי אפשר באופן שאינו תיאורטי או בדרך שבאים לשנות את העולם(/התורה), אלא בתוך איפה שאנחנו נמצאים וחיים,גאליציאנער כתב: ↑24 ספטמבר 2019, 17:25קודם כל - עדיין לא סיימתי את הריאיון עם 'מי זה'...
לגבי העלאת הנושאים הנ"ל לדיון, רוב ככל המקומות שקיימים דיונים שכאלו הם מובילים עד כדי התקפות על המימסד החרדי ועד לביזוי כבודם של גדולי ישראל רח"ל, לכן אני מאוד חושש מדברים שכאלו.
לדעתי, הבעיה פה זה שהפורום חסום בנטפרי. יותר אנשים מציבור מסוים יעלה רמה.HaVer כתב: ↑12 ספטמבר 2019, 14:22אני אגיד לך את האמת - יש כאן פורום מקצועי של "ונשמרתם", יש כאן פורום נשים מאוד פעיל, שיש להן את הנושאים שמעניין אותן (אני לא נכנס לשם, אבל אני רואה את הסטטיסטיקה של הפעילות)
אבל הפורום הראשי כאן - "חרדים לדעת" - מזכיר לי את "מקווה נייעס" - קצת פוליטיקה, קצת על חצרות הקודש, איפה נפל טיל בנגב ומי מת (באשכול בד"ה).
הייתי רוצה לראות כאן דיונים יותר מעמיקים על נושאים יותר בעלי משמעות.