מתחם גולובנציץ
קברי אבותינו במתחם שנלר
מתחם שנלר
איפה המחאות של הסיקריקים מאתרא קדישא ?
איפה חתימת הרבנים שאסור להיכנס שם ?
איך פתאום ביום אחד נהיתה שקטה ?
כמה כסף "לא יחרץ" קיבלה אתרא קדישא?
צבועים! שקרנים!
איפה המחאות של הסיקריקים מאתרא קדישא ?
איפה חתימת הרבנים שאסור להיכנס שם ?
איך פתאום ביום אחד נהיתה שקטה ?
כמה כסף "לא יחרץ" קיבלה אתרא קדישא?
צבועים! שקרנים!
אם היו בני אדם מרגישין במתיקות ועריבות טוב התורה, היו משתגעים ומתלהטים אחריה, ולא יחשב בעיניהם מלא עולם כסף וזהב למאומה, כי התורה כוללת כל הטובות שבעולם, (אוה"ח הק').
קברי אבותינו במתחם שנלר
[/size]
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
אם היו בני אדם מרגישין במתיקות ועריבות טוב התורה, היו משתגעים ומתלהטים אחריה, ולא יחשב בעיניהם מלא עולם כסף וזהב למאומה, כי התורה כוללת כל הטובות שבעולם, (אוה"ח הק').
קברי אבותינו במתחם שנלר
[/size]
נערך לאחרונה על ידי הפועלים ב 05 מרץ 2019, 00:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
קברי אבותינו במתחם שנלר
[/size]
נערך לאחרונה על ידי הפועלים ב 05 מרץ 2019, 00:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
קברי אבותינו במתחם שנלר
[/size]
Re: מתחם גולובנציץ
"אני אידיאליסט. אני לא יודע לאן אני הולך, אבל אני בדרך" (קארל סנדבורג)
-
הכלב נובח והשיירה עוברת?
האם נכונה השמועה שבשבועות הקרובים ייפתחו שטיבלך של בעלזא ודושנסקיא בשכונה החדשה?
האם נכונה השמועה שבשבועות הקרובים ייפתחו שטיבלך של בעלזא ודושנסקיא בשכונה החדשה?
ימות המשיח:)
- גאליציאנער
- נתן תודה: 94 פעמים
- קיבל תודה: 96 פעמים
בעלזא ייפתח, לא יודע מתי - במשך החורף הבעל"ט.חיפאי מאושר כתב: ↑14 אוגוסט 2019, 18:29הכלב נובח והשיירה עוברת?
האם נכונה השמועה שבשבועות הקרובים ייפתחו שטיבלך של בעלזא ודושנסקיא בשכונה החדשה?ימות המשיח:)
אי"ה כעת במשך חודש אלול הבעל"ט יהיה איכלוס מאסיבי בשכונה של כמה פרוייקטים שמסיימים את הבניה בשעטומ"צ.
אנא עבדא דקודשא בריך הוא
-
- נתן תודה: 290 פעמים
- קיבל תודה: 18 פעמים
חשבתי אולי בכנסים הבאים לארגן מושב סביב גלובנציץ/שנלר וההוכחות הארכאולוגיות אם מדובר בקברי ישראל או עכו"ם, מה דעת החברא דכאן?
באמת. סתם שאלה.יוסף בן יוסף כתב: ↑19 אוגוסט 2019, 12:39חשבתי אולי בכנסים הבאים לארגן מושב סביב גלובנציץ/שנלר וההוכחות הארכאולוגיות אם מדובר בקברי ישראל או עכו"ם, מה דעת החברא דכאן?
אם הרב קורן (שהיה גם א' הדעות המרכזיות בסוגיא זו) היה נוכח בכנס, מדוע לא ניתן לו איזה במה מכובדת יותר?
-
היה אמור לדבר, ברגע האחרון עקב עומס של כמה דברים לא הסתדר לו להכין הרצאה ומצגת מסודרים ומושקעים, והעדיף שלא לתת משהו חלקי.יעבץ כתב: ↑19 אוגוסט 2019, 12:48באמת. סתם שאלה.יוסף בן יוסף כתב: ↑19 אוגוסט 2019, 12:39חשבתי אולי בכנסים הבאים לארגן מושב סביב גלובנציץ/שנלר וההוכחות הארכאולוגיות אם מדובר בקברי ישראל או עכו"ם, מה דעת החברא דכאן?
אם הרב קורן (שהיה גם א' הדעות המרכזיות בסוגיא זו) היה נוכח בכנס, מדוע לא ניתן לו איזה במה מכובדת יותר?
-
- נתן תודה: 13 פעמים
- קיבל תודה: 17 פעמים
כן!יוסף בן יוסף כתב: ↑19 אוגוסט 2019, 12:39חשבתי אולי בכנסים הבאים לארגן מושב סביב גלובנציץ/שנלר וההוכחות הארכאולוגיות אם מדובר בקברי ישראל או עכו"ם, מה דעת החברא דכאן?
- אני פה
- נתן תודה: 210 פעמים
- קיבל תודה: 1296 פעמים
-
- אני פה
-
עכשיו הבנתי את שאלתך - מה אני אומר על עצם הנושא.
קשה להתווכח עם העובדה שזה ראשו בין ברכיו, וגם לא ניתן להתווכח עם העובדה שעל פי הכלים שנמצאו התקופה איננה של בני ישראל, דוד שמידל עצמו אמר לי שכך הן הדברים (לגבי העובדה השניה), אלא שלדעתו להלכה אין לסמוך על כך אף אם כל ההוכחות יהיו חד משמעיות.
אני שואל את עצמי, אף בהנחה והוא צודק שלא ניתן לסמוך על כך להלכה, האם זה נעשה ודאי איסור? האם זה מצדיק מחאות ומלחמות? מקסימום יש להעיר שעל אף שמסתבר כי אלו קברי עכו"ם, להלכה יש להחמיר ותו לא.
מה שכן, מבירוריי אצל מתנגדיו עולה כי כל ההשמצות של כסף הינן שקר, ומדובר ביהודי תלמיד חכם וירא שמים שעושה את מה שעושה לשם שמים וכסף לא ישנה אצלו מאומה.
- אני פה
לכבוד חברי הפורום ובין הזמנים, בבקשה תעדכן אתנו באיזה גילוי ארכאולוגי מקראי יוצא דופן.
-
משהו חדש מעכשיו? - לא ידוע לי על גילוי חדש מסעיר.
לפני שנתיים נמצא בולה חתומה ובה נכתב ישעיהו הנבי!!!! זה מרתק גם בשל העובדה שהיא נמצאה באותה השכבה בה נמצאה כמה חודשים קודם לכן חותמת של חזקיהו [בן] אחז מלך יהודה.
- אני פה
- אני פה
ארכיאולגים מצאו לפני כמה שבועות את לוח הבימה של הגר"א בבית מדרשו בוילנא בהם נחרטו גימטריאות על ירושלים וארץ ישראל.
-
- אני פה
- גאליציאנער
כעת בבי"ש סוער בשל כך שתושבי אחד הבנינים שנבנה כיפין ע"ג כיפין הרסו את כל הכיפין בכדי לבנות יח"ד בחללים...
אנא עבדא דקודשא בריך הוא
-
- נתן תודה: 13 פעמים
- קיבל תודה: 17 פעמים
הערה נוספת,יוסף בן יוסף כתב: ↑21 אוגוסט 2019, 11:21עכשיו הבנתי את שאלתך - מה אני אומר על עצם הנושא.
קשה להתווכח עם העובדה שזה ראשו בין ברכיו, וגם לא ניתן להתווכח עם העובדה שעל פי הכלים שנמצאו התקופה איננה של בני ישראל, דוד שמידל עצמו אמר לי שכך הן הדברים (לגבי העובדה השניה), אלא שלדעתו להלכה אין לסמוך על כך אף אם כל ההוכחות יהיו חד משמעיות.
אני שואל את עצמי, אף בהנחה והוא צודק שלא ניתן לסמוך על כך להלכה, האם זה נעשה ודאי איסור? האם זה מצדיק מחאות ומלחמות? מקסימום יש להעיר שעל אף שמסתבר כי אלו קברי עכו"ם, להלכה יש להחמיר ותו לא.
מה שכן, מבירוריי אצל מתנגדיו עולה כי כל ההשמצות של כסף הינן שקר, ומדובר ביהודי תלמיד חכם וירא שמים שעושה את מה שעושה לשם שמים וכסף לא ישנה אצלו מאומה.
כמי שהיה מעורב מעט בסוגיית הקברים בבית החולים באשקלון, ידוע לי כי הציגו בפני הגרד"ש הוכחות כי מדובר בקברי עכו"ם, אבל תשובתו הייתה כי אתרא קדישא נאבקת גם למניעת חילול קברי עכו"ם מחשש שזה יהיה פיתוי לעתיד להגדיר כל קבר שנמצא כגוי.
זאת ועוד, אני הקטן מצטרף לדברי ההערכה על הגרד"ש שעושה את מעשיו לש"ש ושלא ע"מ לקבל פרס.
-
תוכל לתת לי יותר פרטים? - לפי מה ששמעתי לא נבנו שם כיפין ע"ג כיפין.גאליציאנער כתב: ↑21 אוגוסט 2019, 16:48כעת בבי"ש סוער בשל כך שתושבי אחד הבנינים שנבנה כיפין ע"ג כיפין הרסו את כל הכיפין בכדי לבנות יח"ד בחללים...
- מרן ראש הממשלה שליט''א
- נתן תודה: 82 פעמים
- קיבל תודה: 52 פעמים
אפילו מתנגדיו הגדולים אינם טוענים כי הוא מטה דעתו בעד בצע כסףיוסף בן יוסף כתב: ↑21 אוגוסט 2019, 11:21מה שכן, מבירוריי אצל מתנגדיו עולה כי כל ההשמצות של כסף הינן שקר, ומדובר ביהודי תלמיד חכם וירא שמים שעושה את מה שעושה לשם שמים וכסף לא ישנה אצלו מאומה.
כל הטענות הם על כך שבמקומות שהוא מחמיר יותר משולחן ערוך,
הקנאים הופכים זאת להלכה פסוקה, ומעבר להשמצות מגעילות על גדולי תורה שפוסקים אחרת ממנו, הרי הם מזיקים בידיים את הנוגעים בדבר.
הטענות על כספים אינן על הגר"ד שמידל שליט"א
אלא על אחרים מתוך ארגונו, שגם למשל כשמסכימים לבצע פתרונות הלכתיים כפי דרישת הגרד"ש
אזי אנשי ארגונו מביאים פלטות לכיפין ע"ג כיפין ממפעל מסויים שמשום מה עלות החומר שם פי 5 ולפעמים פי 10 מכמה שאמור לעלות פלטות כאלו בכל מפעל מתחרה.
ואם מישהו עושה אחד ועוד אחד שאנשים שדורשים לקנות אך ורק ממפעל מסויים הגובה סכום גבוה כ"כ,
בעוד מפעלים אחרים מספקים את אותה הסחורה בחמישית או בעשירית המחיר,
ואם תעז להביא מהמפעל המתחרה ולהעסיק עסקנים אחרים לבניית הכיפין, אוטובוסים מאורגנים ממאה שערים ובית שמש יגיעו למחות על חילול הקברים!
ושוב אדגיש כי חלילה, אף אחד לא טוען כי דעת הגר"ד שמידל ניתנת לקנייה בממון.
תלמידיי היקרים אנא מכם!
נצלו את הזמן, ואל תשתטו!
נצלו את הזמן, ואל תשתטו!
- גאליציאנער
אגב, גם כל המחאות נגד ארגונו כוונו בעיקר נגד אנשיו [מסויימים מאוד] ולא נגדו אישית.מרן ראש הממשלה שליט''א כתב: ↑22 אוגוסט 2019, 04:26אפילו מתנגדיו הגדולים אינם טוענים כי הוא מטה דעתו בעד בצע כסףיוסף בן יוסף כתב: ↑21 אוגוסט 2019, 11:21מה שכן, מבירוריי אצל מתנגדיו עולה כי כל ההשמצות של כסף הינן שקר, ומדובר ביהודי תלמיד חכם וירא שמים שעושה את מה שעושה לשם שמים וכסף לא ישנה אצלו מאומה.
כל הטענות הם על כך שבמקומות שהוא מחמיר יותר משולחן ערוך,
הקנאים הופכים זאת להלכה פסוקה, ומעבר להשמצות מגעילות על גדולי תורה שפוסקים אחרת ממנו, הרי הם מזיקים בידיים את הנוגעים בדבר.
הטענות על כספים אינן על הגר"ד שמידל שליט"א
אלא על אחרים מתוך ארגונו, שגם למשל כשמסכימים לבצע פתרונות הלכתיים כפי דרישת הגרד"ש
אזי אנשי ארגונו מביאים פלטות לכיפין ע"ג כיפין ממפעל מסויים שמשום מה עלות החומר שם פי 5 ולפעמים פי 10 מכמה שאמור לעלות פלטות כאלו בכל מפעל מתחרה.
ואם מישהו עושה אחד ועוד אחד שאנשים שדורשים לקנות אך ורק ממפעל מסויים הגובה סכום גבוה כ"כ,
בעוד מפעלים אחרים מספקים את אותה הסחורה בחמישית או בעשירית המחיר,
ואם תעז להביא מהמפעל המתחרה ולהעסיק עסקנים אחרים לבניית הכיפין, אוטובוסים מאורגנים ממאה שערים ובית שמש יגיעו למחות על חילול הקברים!
ושוב אדגיש כי חלילה, אף אחד לא טוען כי דעת הגר"ד שמידל ניתנת לקנייה בממון.
אנא עבדא דקודשא בריך הוא