נאמן, אני חושב שעלה זית ענה לך כבר כהוגן, נכון ??נאמן כתב:צא ושאל את עמך כל אדם ברחוב ותראה שכל מי שקצת שכל בקדקדו יגיד לך שמרן הגראי"ל הוא מנהיג הדור האמיתי
כמובן שכל אחד חייב להגיד שהאדמו"ר שלו הוא גדול הדור לפי איזה חסידות שהוא משתייך כי לא תמצא חסיד גור/ בעלזא / ויז'ניץ / צאנז שיגיד לך שהאדמו"ר שלו הוא לא מספיק גדול ואפי' אם הוא חושב כך בליבו כי גם אם אתה תסבור שהאדמו"ר מגור/בעלזא/ ויז'ניץ וכו' אינו ראוי ואתה משתייך לחצירו הרי לא תעזוב את הקהילה המוסדות החברה והמעמד וכו' בשביל זה ולכן לא שייך לקבל את דעותיהם של אנשי חסידות מסויימת על האדמו"ר שלהם כי הם לא יגידו את האמת אבל על מרן הגראי"ל שאין לאף אחד משום חסידות בעיה להביע את דעתו האמיתית אתה נדהם מגודל ההערצה שרוחשים לו בקנה מידה שכמותו לא היה מזה דורות
אני אוסיף מהצד קצת:
א] אני לא מדבר על מנהיג הדור האמיתי, אני מדבר על מנהיג הדור.
ב] אני אגלה לך משהו חדש שכנראה לא ידעת: יכול מאוד להיות שיגיע איזה בחור או אברך חסידי ויגיד לך שמורו ורבו הוא גדול הדור, ולא רק זה, אלא יכול להיות שהוא גם ב א מ ת חושב ככה...
ג] אם אני זוכר טוב, אתה הוא שהעלת פה לפני כמה ימים את נושא המכללות, שמאז שהגראי"ל אסר את זה הדבר נאסר אצל כולם, אז ככה, למיטב ידיעתי, ואני די מעודכן בעניין, לומדים עכשיו !! מאות בנות ליטאיות ברחבי המכללות המתאימות לחרדים לימודים מלימודים שונים. ולגבי קהילות החסידים: אצל ויז'ניץ למשל אני יודע שאסרו את זה שמה מההתחלה - לפני כ-3 שנים לפחות שהאדמו"ר אסר את זה, ובבעלזא אני יודע שהאדמו"ר התיר את זה והוא עדיין מתיר [למרות דעת הגראי"ל]... כמובן בתנאים שונים שאין כאן המקום לפרטם. ובגור אני לא יודע מה ההוראה, אבל אני יודע בוודאות שהם לא שואלים מה לעשות...
אז מי כן ??