משה פיניירו כתב:סברות יש לכאן ולכאן, אין ראיה שהתמודדות ופשרות עם יריבים לא מועילות. אם היו מנסים להקים מוסדות ועצמאות להערבים אשר תחת הכיבוש בתשכ"ז, הסברא נותנת שהיו נשארים כמדינה עצמאית העוינת למדינת ישראל באו"ם, ולא יותר. הטרור וכו׳ לא היה קורה במידה הקיימת עכשיו.
אני לא מנהיג, אין לי כושר מנהיגות. אני רק אומר לך שעם כל התאווה החסידית שלכם לאלל את המנהיגים, הדבר הוא שקר גמור. לדאבונינו אין מנהיג כהיום, ואם שיש לחלק הציבור מורה דרך, ולכל אחד מורה בעצמו, אין לאף אחד הכח להנהיג את הציבור, וגם בני הישיבות אחים לדעה, עם חילוקים קטנטניים ביניהם, אין לאף אחד הכח לייצג את כולם.
כאשר התחיל הנחל החרדי וכו׳, הרבה מהציבור חשבו שהרב שטיינמן הוא בעד, ולא יצא שום הכחשה ממנו ומאנשיו בתקופה ההיא. עד שקם הגולם הזה היו כולם חושבים שהוא בעד, וניסו לתרץ. רק כהיום התברר שאיננו בעד, והוא לא הקים אותו ואין לו קשר. הרבה אברכים מראשית שנות התש"ס, שהם כהיום בגילי סביבות ארבעים, היו מבולבלים אז, ועכשיו קשה להם להכנע למרותו משום הבלבול דאז. האם לא היה יותר טוב אם הקוים והשיטה היתה יוצאת בברירות כבר אז, כמו שהרב שך עשה בהכריזו הכל בפומבי? אל תגיד שלא היה לו עיתון, זה תירוץ ופריקת אחריות. מנהיג לא אמור להיות תלוי בנסיבות חיצוניות כעיתון.
אכן קדוש וטהור בכל מיני קדושות וטהרות, והרץ אחרי ברכות והבטחות יש לו הרבה מה לחפש שם. אבל מנהיגות אמיתית אין שם.
הודעה קצת קשה אך דומה שצריך להעמיד את משה על מקומו, וברור שהוא יענה לא אמרתי ששם יש אך אתם הבוגרים והאחראים תפגינו מנהיגות,
אך לא אוכל כשחוצפן כמותו כבר מחליט למרן הרב שטיינמן אם לפרסם או לא את דעתו, כשאינו קולט שבשכלו המצוצמם [כפי שכולם רואים]אין לו אפילו קצה הבנה ושיח בהנהגותיו של מרן הרב שטיינמן אשר זכה שב"ה בעשרות שנות הנהגה לא יצא תקלה תח"י ועולם התורה והישיבות בשיא פריחתו. אך כדרכו בקודש זורק רפש וטיט בדממוגיה זולה ולמען לא יפול איזשהו תמים ברשתו,אענה בקצרה ועוד היריעה ארוכה
כנראה שבשערי חסד יש
נמנה חלק מהרשימה:
א.מכתב בעד פאות מכתב נגד פאות [תשאלו את עסקני קהילת המתמידים]
ב.הוראות מפורשות לבנות ללכת ולעשות תארים,[הדבר ידוע ומפורסם ורק מהחצי שנה האחרונה אנכי מכיר אישית שלושה סיפורים] ולהתקיף את מנהלי הסמינרים אשר נותנים לרוחות רעות וזרות לחדור לתוככי המחנה
ג. לחסום את כבישי המדינה, לפתוח מפלגה ועיתון יאנו על איסור ההתייצבות לצבא וב95% מהמקרים שבאו לשאול לא הסס לומר להתייצב, וכלשונם הוראה פרטית שאני,
ד. לומר שלבחורים להעצר אך להוריהם לומר אני לא לוקח אחריות על מה שיקרה לבחור במעצר
ה. לפתוח מוסדות ולדבר על איסור לקיחת כסף מהמדינה כמובן שהכל יהיה על טהרת הקודש, ולהבליח באותו משפט עד כמה שאנחנו יכולים להסתדר בלעדיהם, והנה הופ לא עברה שנה ומתוכנית עוז לתמורה הוזרמו עשרות אלפי שקלים לסמינר כששכח שרק לפני כמה חודשים הסבירו לנו שחינוך בנות ישראל צריך להיות באופן פרטי ללא התערבות תוכניות חיצוניות,
אכן מנהיגות לתפארת עם ישראל!!!!
כמובן שהרשימה עוד ארוכה , אך עקב השעה המאוחורת בעז"ה בהמשך,