איך לגדל ילדים בריאים
נשלח: 21 נובמבר 2020, 23:56
בהשגחה פרטית נתקלתי במגזין (רימונים) בו הופיעה כתבה מיוחדת בשם 'איך לגדל ילדים בריאים' מאת ד''ר יעל טוקצ'ינסקי עם עצות מועילות וידע חשוב על גידול ילדים באורח חיים בריא.
מחיפוש ברשת מצאתי שהביאו את רוב הכתבה הנ''ל (ערוץ 7) (- אבל במגזין הכתבה הייתה מעודכנת יותר עם תוספת והרחבה בחלק מהפרטים):
איך לגדל ילדים בריאים.
אתם רוצים לראות את ילדיכם בריאים? תרגילו אותם מינקות לאכול בריא.
אדם – זה מה שהוא אוכל. כל דבר שאכלנו הופך לחלק מגופנו ומשפיע על נשמתנו. אז חשוב שהאוכל יהיה כשר וחשוב שהאוכל יהיה בריא.
יש להרגיל לאכילה בריאה מינקות, כי אין דבר קשה יותר מלשנות הרגלים. תחשבו על ניסיונותיכם ועל ניסיונותיהם של אנשים אחרים לשנות הרגל זה או אחר. לא חשוב, עד כמה ההרגל הזה מזיק, מגוחך, מפריע, מעצבן וכו' וכו' – אין קשה מלהיפרד ממנו! כמה אנשים, לדוגמה, רוצים להיגמל מעישון, הם יודעים שזה הרגל שלילי שמזיק לבריאותם ולבריאות הסובבים אותם – אך בפועל לא מצליחים לעשות זאת! כמה אנשים רוצים להוציא מהתפריט שלהם דברי מתיקה, אך הם התרגלו לקחת סוכריה/עוגה/שוקולד... במקרים מסוימים של חייהם, למשל במצבי לחץ או כשמצליחים לעשות משהו בהצלחה וכדו'.
ואל תשכחו: אנחנו אוהבים את מה שהתרגלנו אליו. במילים אחרות, מאכל זה או אחר טעים לנו לא בזכות הרכיבים שלו, אלא בגלל הרגלי האכילה שלנו. לדוגמה, האם מישהו מכם ירצה לטעום מעדן תולעים ברוטב חמוץ עשוי חלזונות? נשמע מגעיל. אבל סיני או תאילנדי, שרגיל לאכול דברים כאלה ושהם מתקשרים אצלו עם ידיה האוהבות של אימו – ישמח מאד!
ובכן, אם השתכנעתם, אתם מוזמנים להמשיך לקרוא הלאה. גם אם לא תיישמו את כל העצות, אלא רק חלק מהם – כבר תטיבו עם ילדיכם!
ובכן, כדי לשמור על בריאות ילדיכם, עליכם:
1. לזרוק את המיקרוגל (אני בכוונה לא אומרת למסור או לתרום, כי חשוב גם לא להזיק לאנשים אחרים).
קרינת המיקרוגל מסוכנת ויכולה לגרום לקטרקט ומחלות אחרות. מזון שיצא ממיקרוגל חסר הילה, כלומר, חסר חיות. אין בו שום דבר חוץ מקלוריות להשמנה. הוא לא תורם לא לבריאותכם ולא לנשמתכם.
2. לזרוק כלי מטבח עם ציפוי מונע הדבקה ("נון סטיק"). לא ידוע לי אם נעשו ניסויים על בני אדם, אבל אדים ממחבת מחוממת כזו גורמים למוות פתאומי אצל תוכים. סביר להניח, שגם לבריאותכם הם לא יוסיפו, ואני ממליצה להיפטר מהם, גם לפני שימצאו מה בדיוק אופי הנזק שהם גורמים.
3. להוציא מכלל שימוש מזונות מזוקקים (סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו, אורז לבן, חטיפים מלוחים ומטוגנים, משקאות קלים, במיוחד מוגזים, מזונות מעובדים, ממתקים, במיוחד מכילי חלב וסוכר לבן; מזון המכיל חומרים משמרים ו-MSG (רטבים מוכנים, פירורי לחם מוכנים, שימורים למיניהם, קטשופ מוכן), שמן צמחי מוקשה.
4. מומלץ לא להשתמש בבשר ובעוף אם אינם אורגניים.
5. תקראו בעיון את התוויות על גבי כל האריזות שאתם קונים. אל תסמכו על כך, שמוצר זהה של חברה אחרת או מוצר אחר של אותה החברה לא כלל דברים שאתם רוצים להימנע מהם: נושא זה תמיד מלא הפתעות. זה דומה לכשרות: יש תירוש עם הרבנות הראשית ויש עם בד"ץ ירושלים – לאותה חברה עצמה.
הנה לדוגמה, חומרים משמרים וצבעי מאכל שגורמים ל/מחמירים היפראקטיביות: 102 E, 104 E, 110 E, 120 E, 123 E, 122 E,122 E, 124 E, 127 E, 131 E, 132 E, 133 E, 151 E, 153 E, 210 E, 211 E, 212 E, 213 E, 214 E, 215 E, 216 E, 217 E, 218 E, ( red 2g126), 133 (brilliant blu FSF), 155(brown HT).
6. מומלץ שימוש בכלי מטבח מנירוסטה עם מכסים. טוב שיהיו לכם במטבח כלים לאידוי.
7. תתנו לילדיכם כמה שיותר ירקות. ככל שמבחר הירקות יהיה עשיר יותר, כך תיטיבו עם בריאותם יותר. ירקות אורגניים כמובן עדיפים על אלה שלא אורגניים. ירקות שלא עברו הנדסה גנטית עדיפים על אלה שעברו אותה. הם לא רק יותר בריאים, אלא גם יפים יותר, טעימים יותר ובעלי ריח.
8. תרגילו אותם לאכול דייסות דגנים, עדיף דגנים מלאים, ירקות שורש (סלק, גזר, תפוח אדמה, בטטה וכדו').
9. תספקו להם סידן בכמות נאותה. מקורות הסידן במזון: כרוב חי ומבושל, תאנים מיובשות, שומר, ברוקולי, קולרבי, בטטה, שעועית ירוקה בכל צורה, תפוזים, גזר, חסה, משמש, שקדים, גרעיני חמניות, קינואה, טופו ומוצריו, סויה ומוצריה, סרדינים. יש כמות גדולה של סידן זמין בחטיפים אורגניים של חברות שונות.
אל תרגילו את ילדיכם לחלב ומוצריו. לאחר גמילה מחלב אימו אין אדם זקוק לחלב יותר. כ-70% מהאוכלוסיה רגישים לחלב, יש גם אנשים אלרגיים לחלב. ואצל כל אדם ואדם חלב גורם להצטברות ליחה ולהוצאת סידן מהגוף וכתוצאה מכך למחסור בסידן.
מחיפוש ברשת מצאתי שהביאו את רוב הכתבה הנ''ל (ערוץ 7) (- אבל במגזין הכתבה הייתה מעודכנת יותר עם תוספת והרחבה בחלק מהפרטים):
איך לגדל ילדים בריאים.
אתם רוצים לראות את ילדיכם בריאים? תרגילו אותם מינקות לאכול בריא.
אדם – זה מה שהוא אוכל. כל דבר שאכלנו הופך לחלק מגופנו ומשפיע על נשמתנו. אז חשוב שהאוכל יהיה כשר וחשוב שהאוכל יהיה בריא.
יש להרגיל לאכילה בריאה מינקות, כי אין דבר קשה יותר מלשנות הרגלים. תחשבו על ניסיונותיכם ועל ניסיונותיהם של אנשים אחרים לשנות הרגל זה או אחר. לא חשוב, עד כמה ההרגל הזה מזיק, מגוחך, מפריע, מעצבן וכו' וכו' – אין קשה מלהיפרד ממנו! כמה אנשים, לדוגמה, רוצים להיגמל מעישון, הם יודעים שזה הרגל שלילי שמזיק לבריאותם ולבריאות הסובבים אותם – אך בפועל לא מצליחים לעשות זאת! כמה אנשים רוצים להוציא מהתפריט שלהם דברי מתיקה, אך הם התרגלו לקחת סוכריה/עוגה/שוקולד... במקרים מסוימים של חייהם, למשל במצבי לחץ או כשמצליחים לעשות משהו בהצלחה וכדו'.
ואל תשכחו: אנחנו אוהבים את מה שהתרגלנו אליו. במילים אחרות, מאכל זה או אחר טעים לנו לא בזכות הרכיבים שלו, אלא בגלל הרגלי האכילה שלנו. לדוגמה, האם מישהו מכם ירצה לטעום מעדן תולעים ברוטב חמוץ עשוי חלזונות? נשמע מגעיל. אבל סיני או תאילנדי, שרגיל לאכול דברים כאלה ושהם מתקשרים אצלו עם ידיה האוהבות של אימו – ישמח מאד!
ובכן, אם השתכנעתם, אתם מוזמנים להמשיך לקרוא הלאה. גם אם לא תיישמו את כל העצות, אלא רק חלק מהם – כבר תטיבו עם ילדיכם!
ובכן, כדי לשמור על בריאות ילדיכם, עליכם:
1. לזרוק את המיקרוגל (אני בכוונה לא אומרת למסור או לתרום, כי חשוב גם לא להזיק לאנשים אחרים).
קרינת המיקרוגל מסוכנת ויכולה לגרום לקטרקט ומחלות אחרות. מזון שיצא ממיקרוגל חסר הילה, כלומר, חסר חיות. אין בו שום דבר חוץ מקלוריות להשמנה. הוא לא תורם לא לבריאותכם ולא לנשמתכם.
2. לזרוק כלי מטבח עם ציפוי מונע הדבקה ("נון סטיק"). לא ידוע לי אם נעשו ניסויים על בני אדם, אבל אדים ממחבת מחוממת כזו גורמים למוות פתאומי אצל תוכים. סביר להניח, שגם לבריאותכם הם לא יוסיפו, ואני ממליצה להיפטר מהם, גם לפני שימצאו מה בדיוק אופי הנזק שהם גורמים.
3. להוציא מכלל שימוש מזונות מזוקקים (סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו, אורז לבן, חטיפים מלוחים ומטוגנים, משקאות קלים, במיוחד מוגזים, מזונות מעובדים, ממתקים, במיוחד מכילי חלב וסוכר לבן; מזון המכיל חומרים משמרים ו-MSG (רטבים מוכנים, פירורי לחם מוכנים, שימורים למיניהם, קטשופ מוכן), שמן צמחי מוקשה.
4. מומלץ לא להשתמש בבשר ובעוף אם אינם אורגניים.
5. תקראו בעיון את התוויות על גבי כל האריזות שאתם קונים. אל תסמכו על כך, שמוצר זהה של חברה אחרת או מוצר אחר של אותה החברה לא כלל דברים שאתם רוצים להימנע מהם: נושא זה תמיד מלא הפתעות. זה דומה לכשרות: יש תירוש עם הרבנות הראשית ויש עם בד"ץ ירושלים – לאותה חברה עצמה.
הנה לדוגמה, חומרים משמרים וצבעי מאכל שגורמים ל/מחמירים היפראקטיביות: 102 E, 104 E, 110 E, 120 E, 123 E, 122 E,122 E, 124 E, 127 E, 131 E, 132 E, 133 E, 151 E, 153 E, 210 E, 211 E, 212 E, 213 E, 214 E, 215 E, 216 E, 217 E, 218 E, ( red 2g126), 133 (brilliant blu FSF), 155(brown HT).
6. מומלץ שימוש בכלי מטבח מנירוסטה עם מכסים. טוב שיהיו לכם במטבח כלים לאידוי.
7. תתנו לילדיכם כמה שיותר ירקות. ככל שמבחר הירקות יהיה עשיר יותר, כך תיטיבו עם בריאותם יותר. ירקות אורגניים כמובן עדיפים על אלה שלא אורגניים. ירקות שלא עברו הנדסה גנטית עדיפים על אלה שעברו אותה. הם לא רק יותר בריאים, אלא גם יפים יותר, טעימים יותר ובעלי ריח.
8. תרגילו אותם לאכול דייסות דגנים, עדיף דגנים מלאים, ירקות שורש (סלק, גזר, תפוח אדמה, בטטה וכדו').
9. תספקו להם סידן בכמות נאותה. מקורות הסידן במזון: כרוב חי ומבושל, תאנים מיובשות, שומר, ברוקולי, קולרבי, בטטה, שעועית ירוקה בכל צורה, תפוזים, גזר, חסה, משמש, שקדים, גרעיני חמניות, קינואה, טופו ומוצריו, סויה ומוצריה, סרדינים. יש כמות גדולה של סידן זמין בחטיפים אורגניים של חברות שונות.
אל תרגילו את ילדיכם לחלב ומוצריו. לאחר גמילה מחלב אימו אין אדם זקוק לחלב יותר. כ-70% מהאוכלוסיה רגישים לחלב, יש גם אנשים אלרגיים לחלב. ואצל כל אדם ואדם חלב גורם להצטברות ליחה ולהוצאת סידן מהגוף וכתוצאה מכך למחסור בסידן.