יוסי 1 כתב: ↑30 יולי 2019, 17:49גערער'ס נחמדים מאוד, שלום, כל אחד בשמו הטוב (שכל "טוב", "טב"י ומעל כולם יהודאי) יבורך.
ישבתי באוטובוס שירד מירושלים בזמן השקיעה של כ"א תמוז האחרון, האוטובוס כמובן היה עמוס באברכים צעירים טהורי עיניים ולב.
הם דיברו כל הנסיעה מעל לקדקודי. ואלמלא גם הייתי חוסיד הייתי משתנק מצחוק למשמע הדיונים הקריטיים על מה הרב'ה עשה עם היד ב'ולירושלים עירך' ולמה הרים את קולו ב'ולמה אין מערבין בה דבש' וכו. לאחד היה דערהער שהמסר של 'מפני שהתורה אמרה' הוא מאוד חשוב. והשני רצה להשית אל לב כולם שישימו לב שאומרים מערבין בפתח ולא בקמץ.
פשוט. לא עניין אותם מה אני ושאר פרעמדע שישבו באוטובוס יגיבו על הדיון המעניין הזה. ובעצם, זה ורק זה, הכוח של גור על עוצמותיה הרבות המתוארות כאן. חוסר עניין מוחלט ב'מה יגידו'. יש חשש שהדיון שאתם משתתפים כרגע מפר את מאזן האימה הזה. היזהרו. לטובתכם.
רק שתי הערות חשובות על המורם מדבריכם:
א. ראש הממשלה המוכשר שלנו טוען שברלינר בסך הכול לא נכנע לדרישות המערכת, ומנגד הוא לא המיר את פיו של אד"ש. יכול להיות שהעובדות הן אחרות. אבל לגבי הנקודה הזו, שהמערכת אומרת רוצה ודורשת דברים שלאוו בהכרח מגיעים ברצונו של האדמו"ר, בהחלט יכול להיות נכון.
אתם לא הכחשתם את העובדה הבאה: אד"ש אמר לברלינר שיסתדר על הכסף עם מישהו, ואותו מישהו דרש ממנו לוותר על הבעלות.
יכול להיות שיש כאן תערובת נוספת של עוד עניינים. אבל בנידון דידן נקודה זו יכולה להיות דוגמא מובהקת לקצר בין המערכת לאמת, ולצערינו דברים כאלה קורים בכל יום בעוד כמה וכמה מקומות במגזר. וד"ל.
ב. השם הרע של הגערערס. התגובות שלכם נשמעות כמו טענות קוזק נגזל. אין כמעט יהודי טוב שלא יודע על מכריו או על עצמו מסכסוך מסויים על איך הם מתנהלים בכל מיני מקרים. רח"ל מהכללה, אבל יש לכך עוד סיבות חוץ מחוסר בהסברה (...) והיותם עיני העדה (...).
לדוגמא: הפוליטיקה הארצית: ליצמן הולך להיות סגן שר מכובד מאוד ועוד יהיה לגור את אליהו חסיד כח"כ, ואילו מאיר פרוש שדאג להביא את חב"ד ואת אלי ישי יהיה סגן שר תחת שר במקרה הטוב על ככל הנראה יותר קולות.
אז כלך לך ממסכנות ונרדפות ועדינות ואצילות וכו' וכו'.
כמובן שכל הנ"ל לא בא להשמיץ אי מי אישית או אפילו ציבורית. רק לשימת לב. ובנוסף לזאת: לא משנה לעצם העניין: אני עצמי, בניגוד לסביבה שלי, מאמין מאוד בהיותו של האדמו"ר מגור אחד מעיני העדה והיותו אחד המקומות של השראת השכינה שבדור.
ברלינר שמע דברים מפורשות שעליו לעשות כל מה שיתבקש מפי רוטנברג, היו בחדר עוד אנשים למעט ברלינר. תבין לבד איזה תכשיט הוא שרוצים להזיז אותו מהנהלת הקעמפ, דם היו צריכים להקיז עד שיאות 'להסכים' ( יענו הסכים, עוד הסכמה שכזו וגמרנו ) לתת את הקעמפ לבנים.
אגב, ככל שידוע לי, לפני תחילת כל המערכה, כשלראשונה הגיעו שליחי אד"ש בבקשה לעשות את הקעמפ לבנים, בכלל לא עניין אותם להעביר את ברלינר, אדרבה הוא ניהל טוב את הקעמפ ב-15 שנים האחרונות, לא היו תלונות נגדו אישית, הם רצו לעשות את השינוי הזה איתו ביחד.
רק ברלינר לא הסכים לבנות, בתחילה הציעו לו להישאר 'מלמעלה' לייעץ מהניסיון שלו וכדומה, אבל הוא זה שלא רצה להמשיך להיות בכלל מנהל, הוא גם לא טען שהוא הבעלים, דובר על לשלם לו פיצויי פרישה בשביל כל הכספים שהוא השקיע במקום גם, וניפרד כידידים.
רק ידידיו בחשו בקדירה, כאלה שכל מטרתם ושאיפתם זה להכשיל את האדמו"ר, הם פעלו בהכוונת אלקנה שראו עוד בקעה להתגדר בהם, כל הזמן שינה את עמדותיו ותביעותיו וחשבונותיו הכספיים, במטרה לגרור רגליים ולתקוע מקלות בגלגלי הקעמפ, וכאשר בסוף הוא עוד הבליח עם הרעיון שהוא בכלל הבעלים...
עניין ליצמן - חסיד, כבר היה די קרוב לסגירה שאת המקום התשיעי יקבל נציג צאנז, אך בתנאי שהוא לא יהיה תחת הוראות שלומי אמונים, פרוש סירב לכך ומנע מצאנז לקבל את המקום הזה, עדיף לו שהם יהיו משועבדים לו מאשר שיהיה להם מקום בכנסת... ואחרי זה גור אשמים.
אני ממש לא מת שגור יובילו פוליטית, זה תפקיד כפוי טובה שרק מביא הכפשות, לא כתוב בספרי החסידות שצריך להוביל מפלגה, אלא לעשות למען השם, ולצערנו במציאות המדינה החילונית בה אנו חיים ככה צריך לפעול למען השם.
אני מצביע ועובד בעת הבחירות כפי שאנו מצווים, לא בגלל ליצמן, ולא בגלל פרוש, אלא בגלל אד"ש, לא היה משנה לי בכלל למי יש מקום או לא.