עיתוני חג הפסח תשע"ו
עיתוני חג הפסח תשע"ו
כמו"כ אריה ארליך בראיון בלעדי עם מרן המהר"א מסאטמער שליט"א
בקהילה' לחג: יעקב ב. פרידמן עם מוסף מיוחד ביקורים ב- 22 מדינות. 'משפחה' במוסף חג על י-ם וראיון בלעדי עם הניצול החרדי האברך מרדכי אהרן גליק שנפצע קשה בפיגוע בירושלים.
בשיחת החג של הגר"י אדלשטיין ב'יתד' התואר הוא "הרב הגאון ר". בתחילת הכתבה מוסבר שהגר"י ביקש במפורש בשיחת החג שלא יכתבו עליו "הגאון הגדול" כפי שכותבים עליו תמיד.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
א.
ב.
ג. ברגע האמת, כולנו חרדים לדעת.
ב.
Re: עיתוני חג הפסח תשע"ו
הפלס לחג: במוסף מהודר על מלחמות היהדות החרדית לדורותיה עם השלטון במדינה [כולל ראיונות עם אנשי נטורי קרתא] הכתבה כוללת תמונות נדירות.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
א.
ב.
ב.
'בקהילה' לחג': הצצה נדירה לעולמו של הרב ישראל שנאור האברך המסתורי מב"ב שזוכר בע"פ את התורה כולה.
הדלפות מעיתוני החג - 'משפחה': יום בחיי נשיא מועצת החכמים - עורך העיתון אליעזר שולמן התלווה לגר"ש כהן. אריה ארליך בשיחת חג עם האדמו"ר מהר"א מסאטמר.
- גאליציאנער
- נתן תודה: 94 פעמים
- קיבל תודה: 95 פעמים
מה ההפתעה ?חוזר בתשובה כתב:תכלס'
הכל חוזר על עצמו כל שנה מחדש...
חוץ מיתד שמפתיע כל שנה מחדש....
שהפעם בחרו בהגר"ג אדלשטיין לשיחה לעיתון, כל פעם לוקחים ממילא איזה ראש ישיבה לשיחת חג.
[במאמר המוסגר אני חייב לציין שלדעתי ה'יתד' הוא הכי פחות מעניין בעיתוני החג, יש שם בעיקר מאמרים בענין ההשקפה וכו' וכן על ההיסטוריה של בית ליטא, אני הרבה יותר נהנה מהעיתון במשך כל השנה ובפרט בסופ"ש].
אנא עבדא דקודשא בריך הוא
ראשית כל לא מדובר בגר''ג אדלשטיין אלא בהגר''י אדלשטיין שאם אתה לא מעודכן מאושפז בביה''ח כבר תקופה ארוכהגאליציינער כתב:מה ההפתעה ?חוזר בתשובה כתב:תכלס'
שהפעם בחרו בהגר"ג אדלשטיין לשיחה לעיתון, כל פעם לוקחים ממילא איזה ראש ישיבה לשיחת חג.
[במאמר המוסגר אני חייב לציין שלדעתי ה'יתד' הוא הכי פחות מעניין בעיתוני החג, יש שם בעיקר מאמרים בענין ההשקפה וכו' וכן על ההיסטוריה של בית ליטא, אני הרבה יותר נהנה מהעיתון במשך כל השנה ובפרט בסופ"ש].
שנית כל אני חולק עליך משתי סיבות 1-תראה לי מוסף סיפורים ברמה של יתד 2-תראה לי מוסף נושא ברמה של יתד נאמן
אין בנמצא!
- גאליציאנער
על מוסף סיפורים אתה אולי צודק, אני כעת לא זוכר את המוספי סיפורים של המודיע והמבשר, של משפחה אני לא אוהב, אני כן זוכר שאת מוישה גוטמן [אם זכרוני אינו מטעה בי] מהמודיע אני מאוד נהניתי לקרוא מידי חג.
אבל המוסף נושא של יתד כלל וכלל לא מעניין, בחג אני רוצה נושאים יותר קלים, לא דברים כ"כ כבדים, בשני החגים האחרונים נרשם אמנם שיפור רציני, מכאן ועד לומר שזה העיתון הכי מענין הדרך קצת ארוכה...
[דרך אגב, אתה רואה בחג עוד איזה עיתון חוץ מה'יתד' ? ]
אבל המוסף נושא של יתד כלל וכלל לא מעניין, בחג אני רוצה נושאים יותר קלים, לא דברים כ"כ כבדים, בשני החגים האחרונים נרשם אמנם שיפור רציני, מכאן ועד לומר שזה העיתון הכי מענין הדרך קצת ארוכה...
אנא עבדא דקודשא בריך הוא
משפחה ובקהילהגאליציינער כתב:על מוסף סיפורים אתה אולי צודק, אני כעת לא זוכר את המוספי סיפורים של המודיע והמבשר, של משפחה אני לא אוהב, אני כן זוכר שאת מוישה גוטמן [אם זכרוני אינו מטעה בי] מהמודיע אני מאוד נהניתי לקרוא מידי חג.
חוץ מזה שכל השאר סתם ממחזרים
יתד מפתיע עם רעיונות מקוריים וחדשניים
- גאליציאנער
תסתכל בעיתונים היומיים, זה אותו רמה של היתד, השבועונים הם ברמה אחרת, לטב ולמוטב...
אנא עבדא דקודשא בריך הוא
1. לא מדובר בהדלפות, אלא ביח"צ...חוזר בתשובה כתב:הדלפות מעיתוני החג - 'משפחה': יום בחיי נשיא מועצת החכמים - עורך העיתון אליעזר שולמן התלווה לגר"ש כהן. אריה ארליך בשיחת חג עם האדמו"ר מהר"א מסאטמר.
2. https://chl.co.il/viewtopic. ... 14#p259814
א.
ב.
ב.
עיתון 'בקהילה' לחג: עורכי ש"ס עוז והדר הרבנים פומרנץ וסאמט חזרו עם הרב יעקב ב. פרידמן לדפוס הש"ס הראשון של האלמנה ואחים ראם בווילנא.
זה באמת יח''צ
זה באמת יח''צ
- גאליציאנער
כנראה כתבה בתשלום...חוזר בתשובה כתב:עיתון 'בקהילה' לחג: עורכי ש"ס עוז והדר הרבנים פומרנץ וסאמט חזרו עם הרב יעקב ב. פרידמן לדפוס הש"ס הראשון של האלמנה ואחים ראם בווילנא.
זה באמת יח''צ
אנא עבדא דקודשא בריך הוא
- הכתב התורני
- קיבל תודה: 5 פעמים
של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?
א.
ב.
ב.
- גאליציאנער
אתה מנוי לה'פלס' ?1010 כתב:של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?

אנא עבדא דקודשא בריך הוא
הוא שאל על עיתוני החג...1010 כתב:של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?
- גאליציאנער
והוא אכן ענה לו כדבעי...חוזר בתשובה כתב:הוא שאל על עיתוני החג...1010 כתב:של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?

אנא עבדא דקודשא בריך הוא
הוי דן את כל האדם לכף זכות!גאליציינער כתב:אתה מנוי לה'פלס' ?1010 כתב:של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?
![]()
![]()
המנוי הוא שכני הנכבד.
א.
ב.
ב.
- הכתב התורני
תודהחוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?
אותי הפתיע שיש אחד שמופתע ונאמן ל'יתד נאמן'. שוין, שיהיה...חוזר בתשובה כתב:תכלס'
סליחה על הבורות, אבל מה זה 'הפלס'??גאליציינער כתב:אתה מנוי לה'פלס' ?1010 כתב:של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?
![]()
![]()
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... %95%D7%9F)שבט מישור כתב:סליחה על הבורות, אבל מה זה 'הפלס'??גאליציינער כתב:אתה מנוי לה'פלס' ?1010 כתב:של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?
![]()
![]()
א.
ב.
ב.
- נעשה ונשמע
- קיבל תודה: 2 פעמים
אתם לא יודעים שאשדוד היא בירת ה'פלס'???1010 כתב:הוי דן את כל האדם לכף זכות!גאליציינער כתב:אתה מנוי לה'פלס' ?1010 כתב:של הפלס, הופיע כבר היום חלק מהמוספים...חוזר בתשובה כתב:יום ד'הכתב התורני כתב:מישהו יודע באיזה יום יופיעו כבר עיתוני החג בדוכנים?
![]()
![]()
המנוי הוא שכני הנכבד.
ובאו כולם בברית יחד, נעשה ונשמע אמרו כאחד, ופתחו וענו ה' אחד...
- הכתב התורני
אם אני זוכר טוב, כבר היה לפני שנתיים בערך ראיון עם האדמו"ר מסאטמאר במשפחה, לא כן??
המבשר' לחג: בגיליון נושא "משיח צייטן" צוות המבשר יצא בליווי מח"ט החרמון לאזורי הקרבות בסוריה, תרחישים של מומחים על מלחמות עתידיות ומה יקרה כשהמשיח יגיע.
'בקהילה' לחג: קובי איזק יועצו של ליצמן ואריה פרנקל יועצו של מוניה בראיון משותף. שלמה בניזרי ומרגי בראיון משותף.
"הפלס" לחג בהשקעה מיוחדת, תשעה מוספים, למעלה מ-500 עמודים (נטו! ללא פרסומות כמעט...), הבולט שבהם: "מדינת ישראל נגד היהדות" עם עשרה כתבות מקיפות על מאבקי הדת מקום המדינה ועד ל'גזירת הגיוס' העכשווית. מוספי נושאים וכלליים, ו-112 עמודי כרומו של סיפורי חג.
עוד ב'המבשר' לחג: פרויקט ענק - סיפורים וגילויים לרגל שנה לפטירתו של הגר"ש וואזנר זצ"ל. גיליון "מחמירין" הצצה מיוחדת על חומרת פסח הנהוגות בביתו של הגראי"ל שטיינמן.
"הפלס" לחג בהשקעה מיוחדת, תשעה מוספים, למעלה מ-500 עמודים (נטו! ללא פרסומות כמעט...), הבולט שבהם: "מדינת ישראל נגד היהדות" עם עשרה כתבות מקיפות על מאבקי הדת מקום המדינה ועד ל'גזירת הגיוס' העכשווית. מוספי נושאים וכלליים, ו-112 עמודי כרומו של סיפורי חג.
עוד ב'המבשר' לחג: פרויקט ענק - סיפורים וגילויים לרגל שנה לפטירתו של הגר"ש וואזנר זצ"ל. גיליון "מחמירין" הצצה מיוחדת על חומרת פסח הנהוגות בביתו של הגראי"ל שטיינמן.
א.
ב.
ב.
מחאת חסידי סאטמער, נגד עיתון משפחה
ולא יבואו לראות כבלע את הקודש!
אנ״ש תלמידי וחסידי רבינו שליט״א זענען אויפגעשוידערט פון די מעשי חוצפה פון דעם ציוניסטישע משפחה צייטונג, וואס טראץ די פולע הפצרות פון אנ״ש ובראשם רבני קהלתינו חברי ועד חומותיך ירושלים צו די רעדי אקציע אז זיי זאלן נישט דרוקן דעם שמועס מיט מרן רבינו שליט״א וועלכע איז גענומען געווארן בערמה ובגניבת הדעת, זענען זיי עומד במרדם און אנטשלאסן דאס יא צו מפרסם זיין.
מיר האפן אז די אנגייענדיגע פעולות פון עסקני קהילתנו הק׳ וועלן מצליח זיין און אפשטעלן דעם שענדליכן אקט, ולא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי!
בייגעלייגט אויסצוג פון די דברות קודש חוצבים להבות אש וואס מרן רבינו שליט״א האט משמיע געווען ביים סעודת שבע ברכות רבתי פאר אנ״ש בארה״ק נאך דעם געהויבענעם שבת מירון, וואו דער רבי איז מרעיש עולמות קעגן די אלע ציוניסטישע וואכן צייטונגן, און רופט אן די שרייבער ״מתנחלים״ וואס זענען מסלף דעם דרך התורה.
אנ״ש תלמידי וחסידי רבינו שליט״א זענען אויפגעשוידערט פון די מעשי חוצפה פון דעם ציוניסטישע משפחה צייטונג, וואס טראץ די פולע הפצרות פון אנ״ש ובראשם רבני קהלתינו חברי ועד חומותיך ירושלים צו די רעדי אקציע אז זיי זאלן נישט דרוקן דעם שמועס מיט מרן רבינו שליט״א וועלכע איז גענומען געווארן בערמה ובגניבת הדעת, זענען זיי עומד במרדם און אנטשלאסן דאס יא צו מפרסם זיין.
מיר האפן אז די אנגייענדיגע פעולות פון עסקני קהילתנו הק׳ וועלן מצליח זיין און אפשטעלן דעם שענדליכן אקט, ולא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי!
בייגעלייגט אויסצוג פון די דברות קודש חוצבים להבות אש וואס מרן רבינו שליט״א האט משמיע געווען ביים סעודת שבע ברכות רבתי פאר אנ״ש בארה״ק נאך דעם געהויבענעם שבת מירון, וואו דער רבי איז מרעיש עולמות קעגן די אלע ציוניסטישע וואכן צייטונגן, און רופט אן די שרייבער ״מתנחלים״ וואס זענען מסלף דעם דרך התורה.
א.
ב.
ב.